Translate

maandag 18 april 2016

Info-sessie wo 27 april : "Hoe kunnen we ons wapenen tegen een nieuwe crisis ?"

Sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 ben ik deze gebeurtenis intensief gaan bestuderen (aan de hand van meer dan 150 boeken en duizenden internetartikels).
Interessant om vast te stellen is dat de Chinezen twee symbolen gebruiken om het woord "crisis" neer te schrijven.  Met het ene teken drukken ze het begrip 'gevaar' uit.  Het andere symbool staat echter voor 'opportuniteit'. De wijsheid van deze boodschap is duidelijk : wees bewust van het gevaar, maar herken ook opduikende kansen.


Het is mijn missie om een geïnteresseerd publiek uitgebreid en betrouwbaar te informeren over de grote veranderingen die op ons afkomen.  Bankiers, politici en de massamedia vertellen ons namelijk niet wat er echt gaande is, de ware toedracht van een en ander wordt ons niet verteld.

Tijdens de informatie-avond "Hoe kunnen we ons wapenen tegen een nieuwe crisis ?" van woensdagavond 27 april komen de volgende thema's aan bod :

- De mensheid bevindt zich in het midden van een allesomvattende omwenteling, een heuse beschavingsschok; het lijkt wel of alle crisissen zich gezamenlijk voordoen en daarom dient een en ander in een globaal begripskader te worden geplaatst
- Welke financieel-economische problematiek speelt er vandaag ?
- Nieuwe financiële - en andere - schokken zijn als het ware voorgeprogrammeerd - ons spaargeld is niet meer 100% veilig in de bank
- Wat te doen en wat te laten - hoe bereiden we ons adequaat voor ?
- De toekomst : een nieuwe crisis maar ook echt positieve veranderingen; contouren van een nieuwe economie

Spreker :         Dirk Bauwens
Wanneer :      woensdagavond 27 april om 19.30 uur
Waar :             vzw De Weegbree
                         Hoogstraat 64
                         2861   Onze-Lieve-Vrouw-Waver
                         www.deweegbree.be
Bijdrage :       vrije bijdrage voor de ruimte, thee en de spreker
Aanmelden :  inschrijven@deweegbree.be


Iedereen van harte welkom !


Geen opmerkingen: